Squashen Roermond

Maak onbeperkt gebruik van onze squashbanen bij il fiore healthcenters Roermond (Herten), zonder extra kosten!

Squashen in Roermond

Squash is een indoor racketsport die door veel mensen wordt beoefend. Het spel wordt door twee mensen gespeeld in een beperkte ruimte. Om deze reden zijn de veiligheidsregels erg belangrijk. Squash is wel wat te vergelijken met tennis. Het grote verschil is dat de spelers bij tennis tegen over elkaar staan en bij squash naast elkaar. Bij dit racketspel wordt namelijk ook gebruik gemaakt van de muren. Het is de bedoeling dat de bal tegen de muur wordt geslagen. Om deze reden is er dan ook geen net nodig bij het squashen. Een ander verschil tussen tennis en squash is het soort bal. Bij het squashen gebruikt men een zachtere bal dan bij het spelen van een potje tennis. 

Squashen spelregels

Het spel
De basisregel is dat de spelers om de beurt de bal tegen de muur aan moeten slaan. De bal mag de zijmuren zo vaak als je wilt raken, zolang deze bij de service maar onder de bovenste rode lijn blijft. De bal mag maar een keer op de grond stuiteren voordat hij opnieuw geslagen wordt. Het doel van het spel is om de bal op zo’n manier te slaan, dat je tegenstander de bal niet meer kan raken.

De service
Een rally begint met de service. De serverende speler moet de bal zo slaan dat hij direct de achtermuur raakt. De bal moet de muur raken tussen de twee rode lijnen op de muur. De bal moet eindigen in het vak van de tegenstander. De serverende speler moet minimaal een voet in het servicevak hebben staan. Als de serverende speler de rally wint, verdient hij een punt en moet van kant wisselen om opnieuw te serveren. Als hij verliest, mag de tegenstander serveren. Deze mag zelf kiezen aan welke kant hij begint met serveren.

Interference
Tijdens een potje squashen kan het natuurlijk gebeuren dat je elkaar een beetje in de weg loopt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je de bal per ongeluk tegen jezelf aanslaat. De regel is dat je verplicht bent om ervoor te zorgen dat je tegenstander de bal kan raken. Mocht dit toch onverhoopt niet lukken dan kun je ‘Let Please’ aanvragen. Als jullie het er beiden over eens zijn, kan de rally opnieuw gespeeld worden.

Scoren (oude telling)
Alleen de speler die serveert kan scoren. Als jij serveert, maar de rally verliest, mag de ander serveren en blijft de score gelijk. De maximale score per set is 9. Mocht het 8 tegen 8 staan, dan kan de serverende speler bepalen of er doorgespeeld wordt tot 10. Dat hoeft niet, de spelers mogen onderling zelf bepalen hoeveel sets ze spelen. Normaal gesproken speel je 2 tot 3 sets.

Scoren (nieuwe telling)
Beide spelers kunnen scoren. Je kunt een punt score door het winnen van een rally. Iedere game gaat om elf punten. Mocht het 10 tegen 10 staan, dan wordt er doorgespeeld tot er 2 punten verschil zijn. De wedstrijd gaat om 3 gewonnen games.

 
Klantenservice & informatie