Sauna in Roermond

Bij il fiore healthcenters Roermond (Herten) kun je genieten van twee infraroodcabines en een Finse sauna. Na je sportsessie nagenieten en je spieren verwennen met een van de sauna's en lekker afkoelen in onze douches. Binnen het lidmaatschap van il fiore healthcenters Roermond, kun je onbeperkt ontspannen in onze sauna's.

Infraroodcabine

Een bezoek aan de sauna doet veel mensen goed. Het is niet alleen goed voor je lichaam maar zorgt ook voor de ultieme ontspanning van je geest. De infraroodcabines van il fiore healthcenters zijn voorzien van twee zitbankjes voor maximaal 2 personen. De cabines staan ingesteld op 7 minuten. Zo weet je precies wanneer jouw sessie is afgelopen. Natuurlijk kun je de cabine na deze 7 minuten nog eens aanzetten voor een tweede sessie. 

Door het gebuikersgemak en de snelle opwarmtijd zijn ze uitermate geschikt voor een rustbeurt na je sportsessie. Gun je body en mind de rust voor een beter herstel.

Finse sauna

De Finse sauna is een droge sauna en is redelijk warm. Door het hoogteverschil van de banken bepaal je zelf hoe warm je het wil hebben. Ga hoger zitten voor meer warmte of lager voor iets minder hoge temperaturen. Wanneer je eerst onderaan begint en nadat je redelijk gewend bent naar de hoger gelegen bank gaat dan benut je de sauna optimaal. Voordat je dan weer naar buiten gaat, ga je nog een paar minuten onderaan zitten waarna je je afspoelt met koud water.

Vele voordelen van sauna

Naast dat de sauna goed is om in te relaxen, biedt het veel meer voordelen waar je van kunt profiteren met zowel lichaam als geest. De effecten zijn direct merkbaar na je saunabezoek. Een saunasessie draagt goed bij aan het ontgiften van zowel je huid als je lichaam. Diverse stoffen die worden opgebouwd in je lichaam zullen door je saunabezoek worden verwijderd uit je lichaam. Je kunt hierbij denken aan stoffen zoals alcohol, nicotine, sodium en andere zware metalen. Daarnaast treedt er een positieve verandering op in je bloedsomloop en zal er meer zuurstof worden getransporteerd. Je neusholtes worden geopend waardoor je vrijer kunt ademen. Ook voor de huid heeft het positieve effecten. Zo wordt je huid strakker, zachter en mooier en krijg je een jongere look. Daarnaast wordt je huid elastischer en neemt de kans op rimpelvorming af. Let er wel op dat, wanneer je gezondheidsklachten hebt zoals een hoge bloeddruk of hartklachten, je contact opneemt met de huisarts.

Bekijk alle faciliteiten

GRATIS DAGPAS

Wil je graag vrijblijvend kennismaken met de faciliteiten van il fiore healthcenters?
Vraag dan nu een gratis dagpas aan! 

Gratis Dagpas aanvragen

 
Klantenservice & informatie